image1 image2 image3
U bent hier: Home Boeken
Bibliografie (lijst met publicaties)


Bij Thea in de rappe duif PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Bij Thea in de rappe duif. De pittige Thea bediend nu la meer dan twintig jaar de bierkraan in het duivenlokaal De Rappe Duif. Vanuit dat café vertrekt het verhaal over de volkswijk 't Hertjen, waar vroeger de volksfiguren kleur gaven aan het leven in de buurt. Het waren klompenmakers, wevers, sigarenmaaksters. Tussen pot en pint speelden ze met de duiven en deelden vreugde en verdriet. Het is ook het verhaal van een typische volkswijk die stilaan onleefbaar wordt door het toenemende verkeer. Steeds meer wegen doorkruisen de straten en het leven van de mensen.

Karel HEIRBAUT, Bij Thea in de rappe duif, Sint-Niklaas: Barst, s.d., 218 p.

 
De bank aan het veer PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

De bank aan het veer beschrijft onder andere het ontstaan van de milieuwerkgroep Ons Streven, een ludiek maar waargebeurd verhaal.

Karel HEIRBAUT, De bank aan het veer, Sint-Niklaas: s.n., s.d.

 
Bruin suiker PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Bruin suiker is een bundel waarin de volgende verhalen zijn terug te vinden: Geen stort in het dorp, Lea Laekemaker, Mijn Vlaanderen had ik hartelijk lief en Een zwart gat.

Karel HEIRBAUT, Bruin suiker, Sint-Niklaas: Barst, 1996, 106 p., ill.

Bladeren in boek...Bladeren in het boek ...

 
Petrus Perdaen. Geboren in de kleiput PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Petrus Perdaen. Geboren in de kleiput. Petrus werkte in de kleiput van de steenbakkerij, zoals zijn vader, moeder, zoals velen. Het negenjarige kereltje voelde zich aangetrokken tot de muziek. Hij kwam terecht bij de sociale voorman Gust Meirte, voorzitter van de rode muziekmaatschappij Strijdt naar 't recht te Rupelmonde. Het werd een woelige tijd. Petrus soldaat, mobilisatie, oorlog. Hij en zijn broer gingen werken naar Duitsland, in de vliegtuigfabriek De Junkers. In Steendorp was voor de oorlog de socialistische muziekmaatschappij Arbeid en Kunst opgericht. Petrus werd na de oorlog zowel voorzitter van de partij als van de muziekmaatschappij. Zelfs gemeenteraadslid. Maar er was meer dan dat ...

Karel HEIRBAUT, Petrus Perdaen. Geboren in de kleiput, Sint-Niklaas: Barst, 1996, 197 p., ill.

 
Geboren onder de wieken van de Witte Molen PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Geboren onder de wieken van de Witte Molen. Het gebeurde rond de Witte Molen, Don Boscokerk en sporthal. Amedee Colman leefde 83 jaar in de schaduw van de Witte Molen. Hij weefde 47 jaar, ook bij Vermeiren-Magis, was 42 jaar stoelzetter in de Don Boscokerk, trouwe bezoeker van vele wijkcafés. Hij zag de wijk tussen Breedstraat, Hertje en Brugsken grondig veranderen. De stoelzetter brengt dit verhaal in volle beweging. Hij begint bij zijn moeder Leontine en Joseph Colman, huurling voor oranje. Leven tussen twee wereldoorlogen, bombardementen en standbeelden voor helden. Rondom de Witte Molen was er niets dan weiden, grachten, boter- en pisbloemen. Rond de Witte Molen en de kerk werd een sociale wijk gebouwd. Het werd een dynamische wijk, vol bruisend leven, vooral te zien en te horen in kleuter- en meisjesschool. Volkscafés verdwijnen, toch zullen Gusta Vercauteren en Sjarel de Kaasman samen met Amedee vertellen en zingen over het wel en het wee, vroeger en nu. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Alles is veranderd. 'Maar gij ook!', zegt de stoelzetter, 'Gij hebt alles overboord geworpen!' Zal ik trachten te antwoorden?

Karel HEIRBAUT, Geboren onder de wieken van de Witte Molen, Sint-Niklaas: Barst, s.d., 174 p., ill.

 
Stakersdagboek PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Stakersdagboek. Over de staking bij de Boelwerf in Temse. Het is een fotoboek geworden waarin wellicht de beste foto's van Karel zijn opgenomen.

Karel HEIRBAUT, Frank FRANCK, Lieve AERTS e.a., Stakersdagboek, Berchem: EPO, 1981, 74 p., ill.

Bladeren in het stakersdagboek

 
Vier donkere nachten in Parijs PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Vier donkere nachten in Parijs. Naar Amsterdam alle uitgesloten? Brochure met verzameling krantenknipsels rond verenigd Europa en de normen van Maastricht.

Karel HEIRBAUT, Vier donkere nachten in Parijs. Naar Amsterdam alle uitgesloten?, Sint-Niklaas: Barst, s.d., 33 p., ill.

 
Nous marchons vers Amsterdam! PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Nous marchons vers Amsterdam! Europa-Maastricht: in de vuilbak. De Euromarcheerders stappen naar Amsterdam om de Europese regeringsleiders een halt toe te roepen. Want zij zijn waterdragers voor een 'liberaal economisch Europa'. Het paradijs voor de draak met zeven koppen. Op 14 juni komen de marcheerders toe in Amsterdam. Niet om de mooie grachten te bewonderen, maar om de regeringsleiders duidelijk te maken: 'Werpt het Verdrag van Maastricht in de vuilnisbak!' Want het Europa zonder grenzen is bedrog.

Karel HEIRBAUT, Nous marchons vers Amsterdam! Europa-Maastricht: in de vuilbak, Sint-Niklaas: Barst, s.d., 35 p., ill.

 
Liegen en bedrog PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Liegen en bedrog. Redders van scheepswerf Boel. Makelaars, verhandelaars van werkpaarden, deden de bezetters meer dan een miljard inleveren. De clan Saverijs zit op rozen. Boelwerf is dood! Leve Gimvindus-Begemann! Hoezee! Vliegt den blauwvoet! Leve Boelwerf Vlaanderen. Laat ons zingen, springen, zuipen. Wij hebben een vaste job, een dikke pree! Dit verhaal is een snikhete thriller. Lach maar! (groen)

Karel HEIRBAUT, Liegen en bedrog. Redders van scheepswerf Boel, Sint-Niklaas: Barst, 1996, 41 p., ill.

 

 
Gevangenisdagboek PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

Gevangenisdagboek. Brochure over Lieven Lenaerts, o.a. burgemeester van Sint-Niklaas.

Karel HEIRBAUT, Gevangenisdagboek, Sint-Niklaas: Barst, 1996, 32 p., ill.

 
De dood van een fraudeur PDF Afdrukken E-mailadres

Titel

De dood van een fraudeur. Brochure over Lieven Lenaerts, o.a. burgemeester van Sint-Niklaas.

Karel Heirbaut, De dood van een fraudeur, Sint-Niklaas: Barst, 1997, 31 p., ill.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 6